Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums VEGAS Pro Vegas Pro 14.0 Omitting Frames During Credits

  • Vegas Pro 14.0 Omitting Frames During Credits

     Isaac Beals updated 2 weeks, 3 days ago 1 Member · 2 Posts
  • Isaac Beals

    January 10, 2022 at 7:15 am

    Hey everybody!

    I have a video file that contains a pre-rendered credits scroll (black with white text) and when I open it in VLC and advance it frame-by-frame, it plays perfectly (each frame advances the credits).

    But when I import that same file into Vegas Pro, making sure to match the framerate, it plays three frames fine, then “duplicates” frame three into frame four (the credits don’t move) and then frame five catches up (the credits jump twice as far). Even after rendering, this “skipping” still occurs.

    The strange thing is, this doesn’t happen anywhere else in the video. I tried advancing frame-by-frame in other places and it plays out smoothly.

    I tried doubling the frame rate to see what it looks like, but it seems like that fourth frame just doesn’t exist at all. Also, I tried uploading the same video but in a different format (MPEG-1, 23.976 FPS) and it worked just fine, so the trouble seems to be with my file.

    I’m stumped, to say the least.

    Here are my video specs:

    ID : 224 (0xE0)

    Format : MPEG Video

    Format version : Version 2

    Format profile : Main@High

    Format settings : CustomMatrix / BVOP

    Format settings, BVOP : Yes

    Format settings, Matrix : Custom

    Format settings, GOP : M=3, N=12

    Duration : 4 s 171 ms

    Bit rate mode : Variable

    Bit rate : 34.4 Gb/s

    Maximum bit rate : 27.0 Mb/s

    Width : 1 920 pixels

    Height : 1 080 pixels

    Display aspect ratio : 16:9

    Frame rate : 23.976 (24000/1001)

    FPS
    Color space : YUV

    Chroma subsampling : 4:2:0

    Bit depth : 8 bits

    Scan type : Progressive

    Scan order : 2:3 Pulldown

    Compression mode : Lossy

    Bits/(Pixel*Frame) : 690.931

    Time code of first frame : 00:00:00;00

    Time code source : Group of pictures header

    GOP, Open/Closed : Closed

    Stream size : 16.7 GiB (98%)

    Color primaries : BT.601 NTSC

    Transfer characteristics : BT.601

    Matrix coefficients : BT.601

    Computer Specs:

    Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz 3.41 GHz

    16.0 GB

    64-bit operating system, x64-based processor

    Windows 10 Home

    (And I attached a picture of my Vegas Pro properties)

  • Isaac Beals

    January 10, 2022 at 9:05 am

    Okay, I tried importing the same file but at a lower bitrate and it works fine, so it seems to have something to do with the bitrate. But I still have no clue how to fix it.

Viewing 1 - 2 of 2 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy