Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Apple Final Cut Pro Legacy reposting unsolved AJA Io / FCP problem

  • reposting unsolved AJA Io / FCP problem

  • Daniel Jewesbury

    August 12, 2007 at 10:58 pm

    FCP 5 on Macbook, 2 GHz, 1 GB. AJA Io LD connected to Sony DIgibeta. FCP crashes when I try to launch Log & Capture, no matter what Device Control / Capture presets I use. My ageing G4 Powerbook handles the device control fine but since it has a very slow processor and a broken screen with a large portal into the other dimension (also known as a big black bit) I’d rather use my new machine, if at all possible. Same problem exists when I try FCP 4. Very frustrating.

  • walter biscardi

    August 12, 2007 at 11:43 pm

    Did you try searching the AJA Io forum for an answer? Or posting in that forum?

    Do you have the correct OS / QT / Io Driver combination for FCP 5? If your system has been updated to the latest and greatest OS / QT / Io Driver combination, that could lead to crashes with FCP. When running older versions of FCP it’s important to not update your system too far.

    Walter Biscardi, Jr.
    https://www.biscardicreative.com
    HD Editorial & Animation for Broadcast and independent productions.

    All Things Apple Podcast! https://cowcast.creativecow.net/all_things_apple/index.html

    Read my blog! https://blogs.creativecow.net/WalterBiscardi

  • David Peralta

    August 13, 2007 at 7:30 pm

    What version driver are you using? try using driver 3.0.

    hmm… I wonder what this button does…

Viewing 1 - 3 of 3 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy