Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Adobe Premiere Pro PPro claims media is damaged/corrupted

  • PPro claims media is damaged/corrupted

  • Jon Doughtie

    March 21, 2016 at 4:07 pm

    Just re-opened a project from last October. No changes in system since last time in the project except for adding some Red Giant goodies.

    At first, the project would not open without a Shift+ALT startup. Once open, it shows missing camera media on the timeline and in the bin.

    When I go to relink or replace media, PPro responds the media is either damaged or an unsupported file type.

    It’s very ordinary 720P MP4 shot with a JVC 890. All media plays fine in VLC media player, which also reports normal metadata. The media has been added as an exact copy from the original SD card structure, and originally introduced into the project via Media Browser. I have written over the media from the backup copy, but get the same results.

    Any ideas??

    System:
    Dell Precision T7600 (x2)
    Win 7 64-bit
    32GB RAM
    Adobe CC 2014 (as of 7/2015)
    256GB SSD system drive
    4 internal media drives RAID 5
    Typically cutting short form from HD MP4 and P2 MXF.

  • Ann Bens

    March 21, 2016 at 4:28 pm

    Clear out all media cache if that does not work.
    Rename folder the footage is in and relink.

    ———————————————–
    Adobe Certified Expert Premiere Pro CS6/CC
    Adobe Community Professional

  • Jon Doughtie

    March 21, 2016 at 6:46 pm

    Thank you Ann – renaming the folder did the trick. I am tucking that away for the future.

    System:
    Dell Precision T7600 (x2)
    Win 7 64-bit
    32GB RAM
    Adobe CC 2014 (as of 7/2015)
    256GB SSD system drive
    4 internal media drives RAID 5
    Typically cutting short form from HD MP4 and P2 MXF.

Viewing 1 - 3 of 3 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy