Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Apple Final Cut Pro Legacy XDCAM SD slug is green

  • XDCAM SD slug is green

  • Francois Stark

    September 7, 2007 at 7:10 am

    When I use XDCAM SD clips on a native XDCAM timeline (IMX 30mb/s), all the gaps on the timeline are green. Even when I dissolve a clip to a gap (IOW fade to black) – it fades to green! Placing a slug on the timeline – it’s green!

    The only way I can get black on the timeline now is to create a color mat and change it to black! Years ago on the Cinewave card we also had some of the formats’ gaps turn green – it must be something in quicktime that turns green when the black is not properly defined…

    Anybody else seen this?

    Systems: We find this on G5 systems running FCP 5.1.2 or 5.1.4.

    Thanks
    Francois

  • Andy Mees

    September 7, 2007 at 12:43 pm

    repair permissions
    trash prefs
    create a new OSX user account and test in that new clean account

    kind of a scatter approach but see if any one of those steps helps

  • Jeremy Garchow

    September 7, 2007 at 1:15 pm

    Trash your ‘constant frames’ folder on your scratch disk.

  • Francois Stark

    September 19, 2007 at 12:09 pm

    Hi Jeremy

    Thanx! This did the trick.

    Regards
    Francois

  • Francois Stark

    September 19, 2007 at 12:24 pm

    Hi Jeremy

    Thanx! This did the trick.

    Regards
    Francois

  • Jeremy Garchow

    September 19, 2007 at 1:03 pm

    Glad you are up and running.

    Jeremy

Viewing 1 - 6 of 6 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy