Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Adobe After Effects Why won’t my comp loop properly?

  • Why won’t my comp loop properly?

     Aaron Jacob updated 1 month ago 2 Members · 3 Posts
  • Aaron Jacob

    April 13, 2021 at 4:44 am

    I’m trying to make a run cycle that loops, followed a youtube tutorial to make the run cycle… it looked fine in the 5 second looping running comp but when I tried to embed that comp in the main scene, it wouldn’t loop properly.

    Please could someone take a v quick look and tell me where I’ve gone wrong? There might be something wrong with one or more of my loop expressions, but I don’t understand why the legs and body look ok while the arms won’t animate properly at all.

    https://www.dropbox.com/s/z37ip7570a2zkx8/R01%20working%20from%20home%20problem.aep?dl=0

  • Daniel Poffley

    April 13, 2021 at 7:34 am

    You need to adjust the keyframes in your ‘main scene’ comp.

    In the ‘boy running’ comp, your workarea loops between 05:00 and 05:11.

    You need the keyframes in ‘main scene’ to match.

    Open ‘main scene’. press U to display keyframe. Move the playhead over the first keyframe and change the time (in the left panel) to 05:00. Move the playhead over the second keyframe and change the time (in the left panel) to 05:11.

    Move the keyframes closer together for a faster animation.

  • Aaron Jacob

    April 13, 2021 at 11:58 am

    Thank you so much! Can’t believe I missed something so obvious.

Viewing 1 - 3 of 3 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy