Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Broadcasting Quicktime Bug? Movie Inspector FPS Wrong

  • Quicktime Bug? Movie Inspector FPS Wrong

     Joey Burnham updated 10 years, 8 months ago 2 Members · 4 Posts
  • Joey Burnham

    April 9, 2009 at 1:00 am

    No clue where to post this.

    Has anyone had the problem when playing back a movie in the animation codec through QT that the FPS in the movie inspector detail properties is incorrect?

    I’ve tested the same footage H.264 and it correctly displays the FPS as 29.97
    When I do this with the animation compressed files it reads it at 28.5

    Doesn’t bug me but I have a client who is saying that they are at the wrong frame rate but I know if they brought them into an NLE I would be proven correct.

    Thanks,
    Joey

  • Joey Burnham

    April 9, 2009 at 4:00 pm

    Thanks Dave,
    I figured as much. Funny thing is the client’s encoder is seeing the same frame rate as QT does. I KNOW it’s @ 29.97. So I am finding out now what encoder she uses.

    DAMN this online push. An unnamed studio wants all these assets online instead of me sending digibeta’s out because it’s just “easier” that way.
    Hmph.

  • Brendon Killen

    January 7, 2010 at 4:36 am

    Just out of curiosity Joey, are you running FCP 7?

    I recently updated to FCP7 and have just come across this issue. I’m also using Quicktime 7.6.4 on OS X 10.5.8

    Cheers,
    Brendon

  • Joey Burnham

    January 7, 2010 at 5:08 pm

    Not yet. Still on 6. But QT has not fixed this either way.
    Joey

Viewing 1 - 4 of 4 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can. Our Privacy policy | GDPR Policy