Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Activity Forums Boris FX Problems rendering some effects in a 10-bit timeline

  • Problems rendering some effects in a 10-bit timeline

    Posted by Tom Matthies on March 15, 2011 at 5:37 pm

    I still continuing to have problems with a number of Boris effects when used in a 10-bit timeline. I’m using Final Cut 7 and a ProRes timeline. While the effects display fine prior to rendering, the rendered effect is often different. An example would be using the 3D Perspective filter, I drop a clip into the “Floor” image well to use a clip different than the default floor. It looks fine before rendering. After rendering, the default Floor is there rather than the clip I dropped into the well. If I manually change my time line settings from 10-bit to 8-bit, the clip will render correctly. I’ve found a number of effects that render incorrectly in a 10-bit ProRes timeline, but look fine of the sequence is dropped down to 8-bit.
    Also the Open GL effects are not working well either. Most often, when I apply an effect, it get a collection of blocky, chunks of pixels on my screen rather than the correct effect. See Still attached.
    Studio 3, FCP 7.03, Leopard 10.5.8, 2×2.8 Ghz Quad-Core Intel.
    BCC 7 Fxplug

    Any ideas?
    Tom


    openglexample-lensflare1.jpg

    E=MC2+/-2db

    Peter Mcauley replied 13 years, 1 month ago 2 Members · 1 Reply
  • 1 Reply
  • Peter Mcauley

    March 17, 2011 at 2:53 pm

    Hi Tom,

    Although I’m not totally sure of what the source of the problem is I suspect that one of our support gurus would be able to assist. Feel free to get in touch with one of them via email. Their contact is support@borisfx.com.

    Cheers,

    Peter.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy