Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums AJA Video Systems New KONA LH driver 8.1.1

  • New KONA LH driver 8.1.1

     jason levy updated 9 years, 8 months ago 3 Members · 11 Posts
  • David Achilles

    January 28, 2011 at 7:28 pm

    Anyone else having difficulty with the new 8.1.1 Kona driver? Since installing it Final Cut has been very unstable. Crash reports point to the aja Kona output.

    Currently running FCP 7 on Snow Leopard – Dual core 2.66 ghz Intel Xeon. 4gb Ram.

    I’m installing the NDD version to see if that helps.

  • Jeremy Garchow

    January 28, 2011 at 10:38 pm

    Did you uninstall the old one first?

  • David Achilles

    January 28, 2011 at 10:45 pm

    I did.

    In addition to crashing problems with FCP, when playing the video on the timeline, it slides out of sync with the audio. Nothing changes on the timeline, in other words, FCP stays in sync on the computer monitor, but it’s like the Kona card has trouble keeping up with playing the timeline.

    I am using 8.1.1 NDD now and still have the crash/sync problems.

  • Jeremy Garchow

    January 28, 2011 at 10:45 pm

    You did reset your easy setup, correct? Just checking.

  • David Achilles

    January 28, 2011 at 10:49 pm

    Do I need to do that on my own? When I launched FCP after first installing the new driver, it prompted me for new easy setup settings.

  • Jeremy Garchow

    January 28, 2011 at 10:50 pm

    [David Achilles] “When I launched FCP after first installing the new driver, it prompted me for new easy setup settings.”

    And you chose the one that matches your timeline, correct?

    it control-q and make sure it’s setup correctly. Could be an easy fix.

    Also, NDD is a good idea.

  • David Achilles

    January 28, 2011 at 10:56 pm

    All is setup correctly. I am still getting the “slippage” on playback.

    Interstingly though, I am editing 10 bit uncompressed. When I change the KONA playback settings to 8 bit uncomp, all is in sync and playback is solid. It still crashes though every so often.

  • Jeremy Garchow

    January 28, 2011 at 11:46 pm

    And rolling back the drivers fixes it?

  • David Achilles

    January 28, 2011 at 11:48 pm

    Changing to view at 8 bit made it play in sync. And so far no big crashes since going to NDD 8.1.1

  • Jeremy Garchow

    January 28, 2011 at 11:54 pm

    Mmmm doesn’t seem right. Perhaps shoot a note to AJA.

Viewing 1 - 10 of 11 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy