Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums VEGAS Pro MVP 15 won’t run .net issue?

  • MVP 15 won’t run .net issue?

     Gabriel Meono updated 3 years ago 3 Members · 6 Posts
  • Scott Francis

    December 21, 2017 at 5:14 pm

    Hey All,

    Just downloaded and installed my MVP upgrade. Went to run and now I get this:
    Failed to initialize the common language runtime engine. Please install the .NET Framework (download is available from Windows Update).

    I am running Windows 10 Pro, everything is up to date Windows wise and I turned everything on for netframework 3.5 and 4.7 in my “turn windows features on and off.”

    Any ideas?

    Xavier (Scott) Francis
    Mind\’s Eye Audio/Video Productions

  • Gabriel Meono

    February 28, 2018 at 6:22 am

    Same issue here, have you solved this?

    Vegas 13 and 14 work perfectly, and Vegas 15 refuses to work.

  • Scott Francis

    February 28, 2018 at 10:50 am

    I did get it resolved, but not sure how. I believe I found some resources by Googling….

    Sorry I can recall. I THINK I had to adjust some Windows 10 settings

    Good luck!

    Xavier (Scott) Francis
    Mind\’s Eye Audio/Video Productions

  • Francois Pénzes

    February 28, 2018 at 11:39 am

    Hi Scott

    Have you tried this fix from the Vegas forum ?

    https://www.vegascreativesoftware.info/us/forum/vegas-pro-15-build-177-general-discussion–108306/?page=11

    Here’s hoping that it’ll help.

    Cheers !

    PC Win 10 Pro 64-bit 16gb Intel® Core™i7-2600k Quad Core 3.40GHz
    Cameras: Canon XF305 + Canon XH-A1
    Blackmagic HyperDeck Studio Mini

    \’\’When the cutting stops, the editing begins…\’\’

  • Scott Francis

    February 28, 2018 at 11:54 am

    YES!!!
    That was the fix I used. I have had to reset my VST plugin settings numerous times for transport issues to, so this seems to help.

    Xavier (Scott) Francis
    Mind\’s Eye Audio/Video Productions

  • Gabriel Meono

    February 28, 2018 at 5:45 pm

    I’m my case I had to rename “C:\Program Files\Common Files\OFX\Plugins” folder.

    It seems Real Smart Motion Blur (RSMB5OFX) was causing the crashes.

    Thanks for posting that thread with the workarounds!

Viewing 1 - 6 of 6 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy