Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Maxon Cinema 4D Layer Shader – Problem

  • Layer Shader – Problem

  • Felipe Campos

    April 29, 2021 at 3:16 am

    Hey Guys ! I finally decided to create this thread to get some help. I’m new to C4D and I was trying to use the Layer Shader in the Color map of the material to rotate the texture. Here are the steps:
    New Material – Color – Texture: Layer – Click in the image box – Load texture – Effect – Transform – Rotate 90o.
    In the viewport it looks perfect, but when I render it looks completely black. I assume I haven’t checked something… but I don’t know where it may be. I have this problem every time I use the layer regardless of the material.
    My renderer is corona, but event when I switch to the C4D’s Render View they both look black.
    I appreciate any help !!

    Thank you

  • Justin Thomson

    April 29, 2021 at 4:13 pm

    Not too sure, it is working fine for me. What does you Reflectance channel look like?

  • Cullen Burnett

    May 7, 2021 at 2:24 pm

    Dont rotate it 90o in the layer. go to texture mode and rotate it that way. You may have rotated it off the object and dont have the tileable option on and so it dragged the image off the object. Also, make sure your scene file looks like this… main folder>tex folder, scenes saved outside tex folder. This is if you are using your own wood texture instead of the built in wood texture

Viewing 1 - 3 of 3 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy