Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums AJA Video Systems Kona 3 with Final Cut Pro X 10.0.9 / OSX 10.8.5 not working at all

  • Kona 3 with Final Cut Pro X 10.0.9 / OSX 10.8.5 not working at all

  • Pablo Renedo

    October 15, 2013 at 9:36 am

    Hi there

    We’re trying to make this setup work following AJA instructions and the whole thing just doesn’t work.

    When, in the AJA control panel, in the format tab, we try to select, for the primary frame buffer, any other format than the one appearing by default, – 2K1556sf24-, it just doesn’t do it, it stays there.

    And in FCP X, in the A/V output tab, we find one and one only format which is not either the one we want.

    We have a minimal setup at the moment, with no input / output going in / out of the Kona 3, so in a first instance I thought that might be the cause of the problem, but when we fed a signal to the REF IN input is not even recognised in the AJA control panel.

    Very frustrating indeed, we’d like to add a broadcast monitor to the set-up but right now we’re just paralysed

    Any ideas ?

    Please help !

  • AJA Sales Department

    October 18, 2013 at 10:46 pm

    If you have not already, please feel free to contact AJA Technical Support via phone or email, Monday through Friday, between 9am and 5pm PST. They will be happy to review your configuration and provide assistance.


    AJA Video Systems
    +1 (530) 274-2048 Intl.
    (800) 251-4224 US
    [email protected]

Viewing 1 - 2 of 2 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy