Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Activity Forums Apple Final Cut Pro X FxFactory v5.0.8 just broke FCPX

  • FxFactory v5.0.8 just broke FCPX

    Posted by Jeremy Garchow on January 22, 2016 at 4:51 pm

    I installed the latest FXFactory update, and can’t launch FCPX.

    The Crash reporter points to the flagrant file, which I moved to the desktop, and then FCPX will launch.

    I only tried this on one machine, and didn’t want to chance it with others, so I am not sure if this is an isolated incident or not.

    Be careful out there.

    Patrick Donegan replied 8 years, 4 months ago 6 Members · 9 Replies
  • 9 Replies
  • John Rofrano

    January 22, 2016 at 5:14 pm

    Yup, just happened to me too. I just uninstalled FxFactory and FCP X is working again. Whew!!

    ~jr

    http://www.johnrofrano.com
    http://www.vasst.com

  • Chad Greene

    January 22, 2016 at 5:27 pm

    Same here. Just updated and now I can’t open Final Cut. Trying to roll back to 5.0.7 now.
    https://fxfactory.com/support/archive/

    Chad Greene : Mahoney Media : Minneapolis, Minnesota : 2×2.66 GHz 6-Core Intel Xeon, 12GB Ram, OS 10.9 FCPX, Kona-LHi

  • Chad Greene

    January 22, 2016 at 5:32 pm

    I am back up and running after rolling back to 5.0.7. Then I got this response from FX Factory.

    Hi Chad,

    Sorry for the trouble. We have fixed the bug, please re-install FxFactory from here:
    https://fxfactory.com/download/

    Let me know if I can be of further assistance, if indeed this was helpful, or if this raises any other questions.

    Regards,

    I think I will wait a day or two before upgrading again… just in case. 🙂

    Chad Greene : Mahoney Media : Minneapolis, Minnesota : 2×2.66 GHz 6-Core Intel Xeon, 12GB Ram, OS 10.9 FCPX, Kona-LHi

  • Jeremy Garchow

    January 22, 2016 at 5:47 pm

    FXFactory already responded and fixed v5.0.8.

    https://fxfactory.com/download/

    Sweet!

  • Bret Williams

    January 22, 2016 at 8:37 pm

    5.0.8 and X running fine on my Yosemite iMac.

  • Jeremy Garchow

    January 22, 2016 at 8:39 pm

    Yes! They fixed it already and subsequent downloads on other machines has worked.

    Great response time from Noise Industries.

  • John Rofrano

    January 22, 2016 at 10:05 pm

    Ditto… got an email and installed the new version and it’s working again. 😀 Awesome customer support!!!

    ~jr

    http://www.johnrofrano.com
    http://www.vasst.com

  • Mike Paunovich

    January 22, 2016 at 11:32 pm

    Wow. I just dodged this bullet. I set up a new machine this morning – installing both FCPX and FxFactory – and they must have fixed the issue before I installed it!

    whoever controls your perception of reality.. controls you.

  • Patrick Donegan

    January 23, 2016 at 4:46 am

    Anything really good in this update?

    FCP X 10.2.2 – user since FCP 1.25
    iMac mid 2011, MBA mid 2012
    HVX-200, Shure wireless mic

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy