Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Activity Forums Apple Final Cut Pro Legacy Final Cut 6.06 “codec not found” error notice, bewildering..

  • Final Cut 6.06 “codec not found” error notice, bewildering..

    Posted by Ricky Barnes on December 7, 2021 at 7:10 pm

    OK – yes, I am still using Final Cut 6.06. I also drive an Edsel, so you’ll understand.

    Anyhow – a new weird problem… I’ve been working on 3 corporate projects for 2 months, and now as I go to EXPORT QUICKTIME MOVIE, it stops after a few minutes and says “Codec Not Found. You may be using a compression type without the corresponding hardware card”.

    It’s been running fine until this moment, where I’m burning the very final (approved) version… the timing is perfect(ly devious). What did I do? (I did recently zap the Pram…?) thoughts?

    Thank you for your generous thoughts.

    Truly,

    rb

    Ricky Barnes replied 1 year, 9 months ago 2 Members · 2 Replies
  • 2 Replies
  • Chris Babbitt

    December 7, 2021 at 9:24 pm

    What codec are you exporting to? MP4 / H.264? or Current Settings? I’m still on FCP7, and I have not seen this issue. BTW, that Edsel might really be worth something now.

  • Ricky Barnes

    May 11, 2022 at 1:47 am

    Hi Chris:

    Sorry for the late response. Now – I barely remember the issue… but I think it had to do with lack of hard drive space. As I recall now, I think I dumped a bunch of stuff and it started working again. BTW – I was simply compressing to a QTmovie, which I was later going to compress to an MP4. Thanks for checking in… gotta go take a ride in the Edsel now…. hardy har..!

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy