Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Compression Techniques blank / white movies out of compressor

  • blank / white movies out of compressor

  • mark wilkinson

    October 21, 2009 at 3:18 pm

    i have just run a few movies through compressor using a variation of the H264 preset and they turned out white. audio is there but just a big blank sheet for an image. this is compressor 3.0.5 and an intel mac on 10.5.5

    i usually just export my H264 from the QT player, those versions worked fine. i just wanted to see if i could get a better result with the added control in compressor. anyone know what might cause this ?

  • Daniel Low

    October 21, 2009 at 3:54 pm

    [mark wilkinson] “using a variation of the H264 preset “

    How do you vary it?

    __________________________________________________________________
    “There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance.”
    Steve Ballmer To USA Today: 30 April 2007

    “We and Apple are neck and neck and we’re chasing the two
    other players,”
    Steve Ballmer, referring to Nokia and Research in Motion. October 6th 2009

  • mark wilkinson

    October 21, 2009 at 4:20 pm

    just little tweaks. here are the settings:

    Audio Encoder
    AAC, Stereo (L R), 44.100 kHz
    Video Encoder
    Format: QT
    Width: 854
    Height: 480
    Pixel aspect ratio: Square
    Crop: None
    Padding: None
    Frame rate: 30
    Frame Controls On:
    Retiming: (Better) Motion Compensated
    Resize Filter: Statistical Prediction
    Deinterlace Filter: Better (Motion Adaptive)
    Adaptive Details: On
    Antialias: 0
    Detail Level: 0
    Field Output: Progressive
    Codec Type: H.264
    Multi-pass: On, frame reorder: On
    Pixel depth: 24
    Spatial quality: 100
    Min. Spatial quality: 25
    Temporal quality: 50
    Min. temporal quality: 25

  • mark wilkinson

    October 21, 2009 at 4:21 pm

    the other question is, do i have a shot at a better result coming out of compressor than i do out of the QT player ? the end product is a movie file to be played through VLC on an Intel Mac to a projector.

  • Daniel Low

    October 21, 2009 at 4:36 pm

    Nothing wrong with those settings, there might be something wrong with your source.

    Compressor will always be better than out of QT

    __________________________________________________________________
    “There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance.”
    Steve Ballmer To USA Today: 30 April 2007

    “We and Apple are neck and neck and we’re chasing the two
    other players,”
    Steve Ballmer, referring to Nokia and Research in Motion. October 6th 2009

  • mark wilkinson

    October 21, 2009 at 5:15 pm

    hmm. strange though because the source looks good on its own and plays fine and it exports fine from the QT player, just not from compressor.

  • Daniel Low

    October 21, 2009 at 5:28 pm

    Ok, well I can see nothing wrong with the settings you gave me. Can you preview in compressor? Maybe there’s something else you have applied in compressor which is causing the issue.

    __________________________________________________________________
    “There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance.”
    Steve Ballmer To USA Today: 30 April 2007

    “We and Apple are neck and neck and we’re chasing the two
    other players,”
    Steve Ballmer, referring to Nokia and Research in Motion. October 6th 2009

  • mark wilkinson

    October 21, 2009 at 7:08 pm

    so i did a few more tests and it looks like when i take the preset for H264 and open up the frame controls, i get the blank results. i tried a bunch of variations with frame controls on ( better, best, etc ) but it seems like anytime they are switched on, i get the blank.

    i tried exporting the movie with a few different codecs ( i had been exporting from After Effects with the animation codec ), uncompressed 8 bit will let me get a movie through compressor with the frame controls on, but it looks pretty weak. DV NTSC gets through as well but doesnt look as good as the animation codec. i guess now its a toss up between the Animation codec with no frame controls and the DV codec with them.

  • Daniel Low

    October 21, 2009 at 8:39 pm

    Something strange going on with your system that may be very deep routed.

    In the mean time try the PhotoJPEG codec at above 75% quality

    __________________________________________________________________
    “There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance.”
    Steve Ballmer To USA Today: 30 April 2007

    “We and Apple are neck and neck and we’re chasing the two
    other players,”
    Steve Ballmer, referring to Nokia and Research in Motion. October 6th 2009

  • mark wilkinson

    October 22, 2009 at 11:58 pm

    thanks again for your help with this daniel. i think it was something system level, i guess compressor can get tweaked at that level, it stopped submitting batches ( or hanging on them ) so i used this :

    https://www.digitalrebellion.com/compressor_repair.htm

    and that cleared up everything.

Viewing 1 - 10 of 10 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy