Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Activity Forums Adobe After Effects Audio out of sync after render

  • Audio out of sync after render

    Posted by Mike Stern on January 13, 2010 at 8:51 pm

    Hey,
    I ran into a weird problem.
    I’ve made a video using after effects and combined it with sound (i know after effects isn’t good for audio, but it was just a little project). When I RAM preview it, the audio and the video are synced just fine, although after i render the video, the final result is not synced.
    The fps is the same in the ram preview and the render, so i can’t figure out why does it happen.
    Any ideas?

    Adam China replied 6 years, 12 months ago 4 Members · 5 Replies
  • 5 Replies
  • Mike Stern

    January 13, 2010 at 9:25 pm

    Actually i didnt import anything, its only animation i made inside after effects mixed with sound which I imported..
    So i guess thats not the problem

  • Mike Stern

    January 14, 2010 at 2:36 pm

    nope. im using wav files..

  • Steven Orshonsky

    October 21, 2011 at 6:50 pm

    Okay, frequent visitor first time caller. We recorded a video clip on our new Panasonic HD camcorder and having the same problem. Recorded to a chip and extracted with Panasonic’s viewer program. The file is 21 minutes long and 3.5GB in the m2t format. Seems like quite a large file size for the time. (Shot on green screen at 29.976 frames/sec.) Video skips and lags only when audio is previewed or rendered with the video. Renders okay without the audio.
    After Effects CS4, Window Vista
    2 questions: First, how do i convert to to a different codec. I tried running to an AVI through Correl Video Studio Pro 3x but same problem.
    Second, what codecs work with After Effects?
    Also, should it really take 11 hours to render?
    Thanks!
    Steve

  • Lane Force

    November 11, 2011 at 3:05 pm

    I have the same problem rendering h264 out of AE–my audio is always just a step behind when I render out the mp4 in h264 compression. Fine when I render uncompressed, but for some reason the audio lags a few frames when rendering out of AE to this format. What’s up with that?

  • Adam China

    February 26, 2017 at 7:01 pm

    Hi Dave. Which codec would you recommend converting to and how best to do it? Can it be done with Adobe Media Converter?

    Thanks,
    Adam

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy