Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Adobe After Effects Anyone else getting slow behavior with opening and saving files in AE after Build 73 update?

  • Anyone else getting slow behavior with opening and saving files in AE after Build 73 update?

  • John Stanowski

    January 30, 2018 at 12:58 pm

    I updated After Effects this morning and it was very, very slow to open my project. I also got slow behavior when I saved it after some changes.

    Was wondering if this has happened to anyone else.

    2013 Intel MacPro
    3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5
    64 GB 1866 MHz DDR3 ECC
    AMD FirePro D500 3072 MB
    Software OS X 10.11.6
    Adobe CC

  • John Stanowski

    January 30, 2018 at 6:45 pm

    I was just asking if anyone else was having sudden trouble after the 15.0.1 update.

    I had Adobe support poking around and they couldn’t find anything. I had to revert to version 15.0.0 to get it back the way it was. Lost a lot of time on this though.

    AE would suddenly lag for about 20 seconds when opening a file. Same with saving one. Also the comp preview would also take its time before appearing.

    Anyway, all back to the way it was now. Guess I’ll leave it that way for a while.

    2013 Intel MacPro
    3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5
    64 GB 1866 MHz DDR3 ECC
    AMD FirePro D500 3072 MB
    Software OS X 10.11.6
    Adobe CC

  • alex ezorsky

    May 12, 2018 at 11:53 pm

    BTW I also have this issue, big-time. Interestingly I see that when saving my RAM usage goes full blast, even more than when ram previewing.

    Rolled back from 15.1.1 to 15 and saving works fine again

Viewing 1 - 3 of 3 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy