Creative Communities of the World Forums

The peer to peer support community for media production professionals.

Forums Adobe Premiere Pro Adobe Premier CC 2014 and Flickering

  • Adobe Premier CC 2014 and Flickering

     Cali Pvp updated 5 years, 10 months ago 11 Members · 15 Posts
  • Scott Warren

    July 6, 2015 at 1:56 pm

    Hi Everyone,

    I am not sure of the status on this issue for you all, as I just stumbled upon this thread. I have been encountering a random flickering issue when playing back clips dropped into my timeline. There are no effects on any of the clips. Just a standard clip with playback that intermittently will begin flickering when I attempt to playback.

    My workaround has been simply saving and closing out PP CC and relaunching the project. The issue has definitely gotten worse over the last several weeks.

    I’m working on a Macbook Pro w/ CUDA enabled. I did some digging around on CUDA for my model year of MBP, and found out that there is documented issue with the vid card that Apple is aware of and advises that if your machine falls into their range, to take it into the Genius Bar so they can run a test on it to determine if it’s the issue, at which they will send out the machine for repair. (I’m sorry I can’t find the link I came across that brought me to this conclusion). Unfortunately my passed the test, but there is definitely something wrong (thank goodness I have Apple Care until October!). However, because I’m on a huge doc series through the end of September, and since this is my only machine to work on at this time, I have to hold of sending out for repair for a bit until I can work ahead enough to go without my MBP for about a week.

    Anyway, if you have a MBP, you may want to look into what year it is an see if you qualify for the Apple repair on it. I just bough Sapphire plugins and can’t even use them because the CUDA is jacked up and won’t be able to use them until I get the issue resolved. Good thing I”m not cutting any promos right now, ha ha ha.

    I hope this helps.

    Cheers!

  • Grzegorz Kwiatkowski

    July 7, 2015 at 5:43 am

    I’ve had this issue in my production company since upgrading to CC 2014 mostly using Magic Bullet Looks on adjustment layer. The flickering can appear on any clip affected by adjustment layer with MBullet- no pattern, no rule. Magic Bullet suite was an important element of our workflow but it just became impossible to use it normally. Maybe CC 2015 is free of this bug? Anybody tried?

  • Aaron Weiss

    July 21, 2015 at 5:52 pm

    That thread seems to be dead now, but on my project (involving high res stills on a 2014 15″ Retina MBP), the flickering happened only using the OpenCL renderer. It’s fixed by switching to either the CUDA or the software renderer.

    This looks like the kind of issue where YMMV, so throw a lot of spaghetti against the wall and see what sticks.

  • Catalin Buda

    August 12, 2015 at 2:07 am

    Unfortunately, CC 2015 also has this bug!, but, so far, I experienced it only when I had an adjustment layer containing the following effects: Lumetri Color, Color Balance, Color Balance (HSL) and the Tri Way Color Corector. I had a lot of others adjustment layers containing the Lumetri Color, the Color Balance and the Color Balance (HSL), but only when I added the TriWay Color Corector I got this flickering issue. Also, the weird thing is that although it was clear the TWCC caused the problem, the flickering disappeared when i turned off the Color Balance and not when I turned off the TWCC.

  • Cali Pvp

    November 20, 2015 at 1:02 am

    I’m getting the same thing. I was able to export directly for Premiere and not see any flickering.

Viewing 11 - 15 of 15 posts

Log in to reply.

We use anonymous cookies to give you the best experience we can.
Our Privacy policy | GDPR Policy